Program


Zemlényi Eszter és Ránki Fülöp koncertje

Zemlényi Eszter és Ránki Fülöp koncertje

Zemlényi Eszter koloratúr szoprán, Fischer Annie ösztöndíjas művész és Ránki Fülöp zongoraművész koncertje
 több

2013-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, mint Oratórium-dal énekes, Halmai Katalin tanítványaként, 2016-tól Kertesi Ingrid az énekmestere. Jelenleg a Zeneakadémia zeneművésztanár szakos hallgatója. Számos elismerésben részesült, többek között megnyerte az I. Országos Gregor József Énekverseny Kodály Zoltán különdíját, 2016-ban Fischer Annie Előadóművészeti Ösztöndíjas lett, különdíjat nyert a Nemzetközi Simándy József Énekversenyen, I. helyezést ért el a Petrovics Emil Énekversenyen és az észtországi Klaudia Taev Nemzetközi Énekversenyen pedig III. helyezést ért el. 2008-tól rendszeres fellépője a hazai opera- és oratórium előadásoknak. A kortárs zene rendszeres művelője Magyarországon, de svédországi és erdélyi koncertkörutakon is népszerűsítette a ma élő magyar zeneszerzőket.
A Magyar Állami Operaházban először 2016 márciusában mutatkozott be Blonde szerepében, majd Gryllus Samu Két nő című operájában Schuschankaként állt színpadra.
A 2017/18-as évadban számos felkérés mellett több koncertet is ad a Magyar Rádió Együtteseivel és a Pannon Filharmonikusokkal.

Az előadás a Kardos Pál Hangversenybérlet II. előadása.

Ajánló


Új, beszélgetős sorozatot indítottunk útjára decemberben "Kulissza" címmel!