Program


Péterfy-Novák Éva: Egyasszony

Péterfy-Novák Éva: Egyasszony

Orlai Produkciós Iroda - Füge Produkció
Péterfy-Novák Éva
EGYASSZONY
 több

Színpadra alkalmazta: Tasnádi István
Tenki Réka előadásában

2015. október 21-én mutatta be az Orlai Produkció a Fügével közösen az Egyasszony című darabot Tenki Réka előadásában a Jurányi Inkubátorházban. A darabot a nagysikerű Pétefy-Novák Éva által írt blogból, majd a nemrég megjelent könyvből jött létre, amelyet Tasnádi István alkalmazott színpadra. Az előadást Paczolay Béla rendezte.

Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól azt a diagnózist kapta, hogy kislánya a születés során vált súlyosan mentálisan sérültté. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig színházi előadás.

Mácsai Pál a könyvről ezt nyilatkozta: „Minden élet impozáns, ha őszintén mesélik el. Ez a könyv hű tükre a valóságnak. Se letenni, se elfelejteni nem lehet."

Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.

Előadja: Tenki Réka
Író: Pétefy-Novák Éva
Színpadra alkalmazta: Tasnádi István
Díszlet-jelmeztervező: Kálmán Eszter
Zeneszerző: Barabás Béla

Smink: Ádám Júlia
Fotó: Tiszeker Dániel
Grafika: Csáfordi László

Producer: Orlai Tibor
Rendező: Paczolay Béla

Jegyár: 2 800 Ft

Ajánló


Új, beszélgetős sorozatot indítottunk útjára decemberben "Kulissza" címmel!