Program


Kulissza: Alföldi Róbert

Kulissza: Alföldi Róbert

Új, beszélgetős sorozatot indítunk útjára decemberben "Kulissza" címmel!


 több

Kulissza című sorozatunkban olyan személyeket hívunk beszélgetésre, akiknek meghatározó szerepük van a magyar színházi életben és olykor kötődésük Ceglédhez. Segítségükkel betekintést nyerhetünk a teátrum világába.

A sorozat első vendége: Alföldi Róbert
Moderátor: Szarka János /rendező/

Életrajz:
1967. november 22-én született Kalocsán. 1986-ban érettségizett a szentesi Horváth Mihály Gimnázium színházi fakultációján. 1991-ben kapott színész diplomát a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ahol Horvai István és Kapás Dezső osztályába járt. A főiskola elvégzése után a Vígszínház szerződtette, ahol 1995-ben rendezőként is debütált a Trisztán és Izolda színrevitelével. 1998 és 2006 között szabadúszóként tevékenykedett, színészként és rendezőként is számos emlékezetes munka datálódik erre az időszakra. 2001-től már nemzetközi projektekben is részt vett, így rendezett már Szlovákiában, Csehországban, Horvátországban, Norvégiában, Franciaországban, az USA-ban, Németországban és Ausztriában. Tekintettel klasszikus zenei képzettségére 2000. óta rendez operákat is nagy közönség- és szakmai sikerrel, rendszeres vendége az Armel Operaversenynek.
2006 és 2008 között a Bárka Színház művészeti vezetője.
2008-ban sikeresen pályázott a Nemzeti Színház igazgatói posztjára. Igazgatása 5 éve alatt a Nemzeti Színház kultikus hellyé vált, ahol a korra reflektáló, elgondolkodtató előadások születtek. 2011-ben a Nemzeti Színház elnyerte a Superbrands minősítést, ami a színházban folyó minőségi munka legszebb elismerése.
Mivel igazgatói megbízatását a fenntartó nem hosszabbította meg, így 2013. július 1. óta ismét szabadúszó rendező, színész.

Elismerések
Számos szakmai és közönség díj birtokosa (pl. Hevesi Sándor díj, POSZT fődíj, közönségdíj, Színikritikusok különdíja ).

Legrangosabb díjai:
- Fővárosi Színházi díj a Nemzeti Színház megújításáért, 2010
- Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje, 2007
- Jászai Mari Díj, 1996

Jegyár:
Elővételben: 2 500 Ft
Ea. napján: 3 000 Ft
/Helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik/

Ajánló


Új, beszélgetős sorozatot indítottunk útjára decemberben "Kulissza" címmel!